10 RAZLOGOV ZAKAJ JE SAMSUNG GALAXY S8 BOLJŠI KOT IPHONE7

10 RAZLOGOV ZAKAJ JE SAMSUNG GALAXY S8 BOLJŠI KOT IPHONE7

V zadnjih dveh mesecih smo imeli priložnost veliko delati in uporabljati novi Samsung Galaxy S8. Velikokrat smo se z različnimi ljudmi pogovarjali o primerjavi kvalitete le tega s produkti podjetja Apple, predvsem s telefonom Iphone 7.

Zaradi tega smo se odločili, da bomo enkrat za vselej končali debato in primerjali Samsungov zadnji model telefona Galaxy S8 s telefonom Iphone 7. Na kratko, Samsung Galaxy S8 vključuje ogromno funkcij, ki jih na iPhonu v tem trenutku še ne moremo najti. Tukaj so naše ugotovitve:

 

1. Zaščita s prepoznavanjem šarenice

Zaščita s prepoznavanjem šarenice

 

Ste vedeli, da nimata niti dve šarenici na svetu enakega vzorca? Res je, niti vaši. Zaradi tega jih je skoraj nemogoče ponarediti. Posledično nekatera podjetja (npr. Samsung) že sedaj vključuje tehnologijo prepoznavanja šarenic tudi v svoje najnovejše telefone. V preprostem jeziku to pomeni, da je s skeniranjem šarenic vaš telefon in njegova vsebina dostopna samo vašim očem. Ko je telefon treba odkleniti zares hitro, je prepoznava obraza zelo priročna možnost.

 

2. Večji zaslon.

 

Večji zaslon

 

Diagonala telefona Samsung Galxy S8 znaša kar 14,7 cm, ekran Samsung Galaxy S8+ pa se lahko pohvali kar z 15,7 cm dolgo diagonalo zaslona. V kolikor to primerjamo s telefoni podjetja Apple lahko vidimo, da so diagonale zaslonov manjše. Diagonala telefona Iphone 7 znaša le 11,9 cm, Iphone 7+ pa 13,9 cm. Seveda je velikost zaslona predvsem subjektivna odločitev posameznika ter odvisna predvsem od funkcij, ki jih večinoma uporabljate na telefonu.

 

3. Izjemno hitro polnjenje baterije

Samsung je mobilna telefona Samsung Galaxy S8 in 8+ in opremil s sistemom hitrega polnjenja, ki je precej hitrejši od tistega s katerim razpolaga iPhone 7, saj se povsem izpraznjena baterija napolni šele po dveh urah polnjenja. Pri novincih južnokorejskega giganta pa 30 minut polnjena zadošča, da se sicer zelo zmogljiva baterija napolni do kar 60 odstotkov polne kapacitete.

 

4. Brezstično polnjenje

 

brezstično polnjenje

Polnjenje pametnih mobilnih telefonov Samsung Galaxy S8 in 8+ ni le hitro, ampak lahko poteka tudi brezžično. Čeprav polnjenje ni tako hitro kot preko vmesnika USB, gre tu vseeno za praktični sistem polnjenja, ki ga uporabniki mobilnih telefonov iPhone v tem trenutku še vedno nimajo na razpolago.

 

5. Uporabnost slušalk

Slušalke Samsung Galaxy S8 telefona lahko vključite kar direktno v telefon, brez posebnih adapterjev. Odmevna odločitev podjetja Apple, da odstrani standardni priključek za slušalke bo po mojem mnenju uporabnikom predvsem v prihodnosti prinesla glavne prednosti. Danes, ko ima vsak od nas vsaj 3 pare slušalk na računalniški mizi, ki pa imajo na žalost še vedno stari priključek za slušalke, to velikokrat pomeni le dodatne omejitve ali nezmožnost poslušanja glasbe. V kolikor vse to želimo spremeniti, potrebujemo še poseben adapter.

6. Plačevanje s kreditnimi karticami

Samsung Glaxy S8 in 8+ nam omogočata tudi plačevanje s standardnimi bančnimi karticami, ki potrebujejo magnetni čitalnik. Za uporabo te funkcije pri Samsungu ne potrebujete posebnega NFC čitalnika, kot ga za to potrebujete pri Apple Pay.

7. Virtualna realnost

virtulna realnost

 

Tudi na področju enega največjih tehnoloških prebojev tega časa je podjetje Samsung s svojimi Gear VR2 očali že daleč v ospredju pred konkurenco. Glede na kvaliteto prikazane slike, udobje in količino vsebin (video, aplikacije in igre) ta skupaj z Oculus-om ponuja izjemno veliko. Iphone 7 lahko seveda deluje z nekaj VR očali, ki pa so navadno veliko slabše kvalitete (npr. Google Cardboard), s pomanjkljivostjo aplikacij, iger in video posnetkov pa je zelo omejena tudi njihova uporaba.

8. Merilnik srčnega utripa

Na zadnji strani telefona Samsung Galaxy S8 najdemo senzor za merjenje srčnega utripa, ki si ga lahko zmerimo kar na poti. Če želimo isto storiti pri Applu, moramo v tem trenutku na žalost ponovno kupiti kar precej drag dodatek.

9. Namizni računalnik v žepu

Namizni računalniki v žepu

 

Novo serijo Samsungovih telefonov lahko s posebnim priključkom priklopimo na monitor in tipkovnico in si tako le s strojno opremo telefona vzpostavimo namizno verzijo pametnega telefona kar na računalniku.

10. Kvaliteta zaslona

Samsungov Galaxy S8 je zaradi popolnoma nove tehnologije OLED bolj energetsko učinkovit, prav tako pa bolj kvalitetno prikazuje barve. Podjetje Apple pri telefonu Iphone 7 še vedno uporablja LCD tehnologijo, ki na teh področjih v tem trenutku še ni tako kvalitetna.

Leave a Reply